Delden gaat terug naar toen

Een bezoek aan het gezellige Twentse plaatsje Delden wordt in het voorjaar van 2015 onvergetelijk! De bevrijding is dan 70 jaar geleden. Dit historische feit wordt (met name rond het Paasweekend, 2 tot en met 5 april) herdacht met tal van festiviteiten.

Tentoonstellingen, wandelroutes langs historische plekken uit de oorlogsperiode, een woning ingericht in de stijl van de jaren 40-45 en het straatbeeld van Delden teruggebracht naar toen: je zult je wanen in vervlogen tijden.

Enkele highlights uit het programma:

  • Zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 april rijdt er een locomotief van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) met wagons een aantal dagen op het traject Hengelo-Delden-Goor
  • Een stoet met legervoertuigen rijdt de bevrijdingsroute van toen precies na, zoals het in 1945 ook ging
  • Een air-strip met bivak op het landgoed Twickel
  • Leuk detail: spot de rode, witte en blauwe bloemen in de voortuinen van de Deldenaren: in november zijn er volop bollen in de kleur van de Nederlandse vlag geplant!

BEST WESTERN Hotel Het Wapen van Delden heeft nog enkele hotelkamers vrij en biedt een speciaal 4-daags arrangement inclusief een goed verzorgd ontbijtbuffet én iedere dag een driegangendiner van de chef. Tussen het Deldense feestgedruis door dompel je je onder in het overdekte zwembad van het hotel. Bekijk het arrangement!