Dodemanstruc

Waar je ook werkt, iedere werkvloer heeft zijn eigen humor. Of het nu een kantoor, een café of een hotel is. Zo hebben wij van de afdeling Housekeeping een eigen ‘ontgroening’ voor kamermeisjes. Natuurlijk, je hebt de sollicitatie goed doorstaan en bent aangenomen, maar dan willen je directe collega’s nog wel even testen wat voor vlees ze in de kuip hebben.

HorrorHet werk van een kamermeisje is namelijk behoorlijk zwaar, en dan heb ik het niet alleen over het fysieke werk van bedden verschonen en badkamers poetsen. Wat we tegenkomen op de kamers kan er ook flink inhakken. Onze ontgroening bestaat dan ook uit wat wij de ‘dodemanstruc’ noemen, gebaseerd op de waargebeurde grap die we geregeld meemaken: dekens in de vorm van mensfiguur.

Om die grappenmakers voor te zijn, willen we nieuwe collega’s zo snel mogelijk laten kennismaken met deze truc. De reacties zijn altijd wisselend, en daardoor weten we meteen met wat voor iemand we te maken hebben. Schrikt ze erg? Herpakt ze zich snel? Hoe gaat ze ermee om? Heeft ze humor? Afgezien van die ene keer dat een nieuwe collega gillend het hotel is uitgerend en nooit meer is teruggekomen, loopt het altijd goed af.

Onvergetelijk vond ik de ontgroening van mijn gewaardeerde collega Lisanne. Op het moment dat ze binnenkwam – fragiel figuur, klein van stuk en qua uiterlijk jong voor haar leeftijd – hebben we serieus getwijfeld of we onze actie moesten afblazen. We besloten het toch te doen en wat er gebeurde, hadden we niet voor mogelijk gehouden.

Lisanne liep de kamer in, stopte even toen ze het bewuste bed zag en liep vervolgens rustig verder. Ze pakte de deken van het tweede bed, keek een keer goed naar de mensfiguur en maakte een perfecte kopie. Onze monden vielen open van verbazing. Toen ze klaar was, bekeek ze trots het resultaat en liep langs ons de gang op. “Zo, nu is die ene niet zo eenzaam”, zei ze met een knipoog.

Zoals jullie zullen begrijpen, is Lisanne sindsdien mijn favoriete collega.

NikkiMeer lezen van Kamermeisje Nikki?
Volg @HetKamermeisje op Twitter.
Of like Het Kamermeisje op Facebook.