Het geheim van de Smidwijn

In het Wijnlab brengen mensen letterlijk de geest in de fles. Voor de eerste editie van #Best_Mag mengde Nederlands bekendste operazanger Ernst Daniël Smid samen met zijn dochter Coosje de ‘Smidwijn’. Rijp en fris tegelijk.


Foto’s: Emmely van Mierlo

Ernst Daniël Smid heeft een lange, rijke carrière als operazanger, maar het grote publiek kent hem vooral als presentator van het populaire NCRV-programma  Una voce particolare. Dit najaar speelt Ernst Daniël de hoofdrol in de musical Aspects of Love, die begin oktober in première ging.

Multitalent

Net al haar vader heeft Coosje een groot zangtalent. Als singer-songwriter heeft ze behoorlijk succes, maar haar hart gaat de laatste tijd meer uit naar het acteren. Vorig jaar won ze zelfs een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol in haar filmdebuut Joy. In december staat Coosje samen met haar vader op het podium bij diverse  Nederlandse theaters in de show Kerst met Ernst Daniël, waarin ze verschillende soorten kersthits zullen brengen.

Moeilijke periode

Half september overleed Rosemarie, de vrouw van Ernst Daniël en de moeder van Coosje, aan de gevolgen van kanker. Een loodzware klap voor het gezin. Toen Ernst Daniël en Coosje in augustus naar het BEST WESTERN Apollo Museumhotel in Amsterdam kwamen om de Smidwijn te mengen, hoopten ze nog op een wonder en wilden ze niets liever dan samen met hun vrouw en moeder tegen de ziekte vechten.

Het Wijnlab

Met het Wijnlab, een concept bedacht en ontworpen door de ontwerpers van Ruigwerk, proef je niet alleen wijn, je maakt je eigen wijn. Wijn mengen is hier geen vloeken in de kerk maar dé manier om je eigen en lekkerste wijn te creëren. Een wijn met de karaktereigenschappen van je bedrijf, van je geliefde of van je eigen stad. Of in het geval van Ernst Daniël en Coosje: de Smidwijn. Lees de hele reportage over de mengsessie in het magazine.

Reacties

  1. […] artikel waarin we een Familie Smid wijn maken samen met Ernst Daniël en zijn dochter Coosje. Voor hier meer informatie over het artikel. /* */ /* */ […]