Kousenband

‘De Bruidssuite’ heeft iets magisch. Iets groots, meeslepends en dramatisch. Iets überromantisch. Het is het summum van overnachtingsmogelijkheden buitenshuis. De hotelkamer der hotelkamers. Dacht ik. Tot ik ging werken als kamermeisje.

Kousenbandje

In de week dat ik werd ingewerkt, keek ik mijn ogen uit en kon niet wachten tot ik naar De Bruidssuite mocht. Nu zou ik deze bijzondere kamer eindelijk in het echt zien. Met alle verhalen van verliefde stelletjes, prachtige jurken, champagne en dampende nachten.

Hoe groot was de desillusie toen ik voor het eerst over de drempel van de mooiste kamer van het hotel stapte. Toegegeven, het was een chique kamer. Mooi uitzicht, fraai bed, prachtige badkamer. Maar de magische sfeer waar ik op hoopte, ontbrak. ‘Vaak heeft het bruidspaar nergens tijd voor’, vertelde een ervaren collega. ‘Ze komen laat binnen na het feest, vallen doodop in bed, slapen als een blok, zitten de ochtend daarna met kleine oogjes aan het ontbijt en checken dan uit om op huwelijksreis te gaan.’

Wat een teleurstelling. ‘Als ik ooit trouw, boek ik mooi geen bruidssuite,’ mompelt mijn collega terwijl ze met de handdoeken de kamer verlaat. Ik blijf even stil staan en kijk nog eens goed om me heen. Ik knijp mijn ogen dicht tot kleine spleetjes en probeer me voor te stellen hoe het stel hier gisteravond binnenkwam. Lachend openen ze de deur. Hij tilt haar over de drempel en zet haar voorzichtig op het bed, haar mooie witte jurk valt prachtig over de rand. Hij duikt de minibar in en vult twee glazen met bubbelende champagne. Ze kijken verliefd naar elkaar, hun ogen stralen.

Terug naar de werkelijkheid. Zo is het dus niet. Hier heeft vannacht niemand hartstochtelijk de liefde bedreven. Hier zijn twee pasgetrouwde mensen neergeploft en hebben naast elkaar liggen snurken. Ik haal de lakens af en zie dat er iets wits op de grond valt. Ik pak het op. Het is de kanten kousenband van de bruid. Plots zie ik voor mij hoe ze die heel langzaam en sensueel van haar been af laat glijden. Haar kersverse man ligt op het bed kijkt toe. Ik glimlach. Zie je. Het kan wel. Als ik ooit ga trouwen, boek ik mooi een bruidssuite.

Meer lezen van Kamermeisje Nikki?
Volg @HetKamermeisje op Twitter.

Of like Het Kamermeisje op Facebook.