Kröller-Müller Museum

Midden tussen 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen ligt het Kröller-Müller Museum. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring.

krollermoller

Mary’s Font van Nicholas Pope (1994)
Schenking Art & Project / Depot VBVR

Het museum bezit de tweede grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. De beeldentuin van het museum telt ruim 160 sculpturen van kunstenaars zoals Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout.

Half augustus schonk Adriaan van Ravesteijn, voormalig galeriehouder van Art & Project, ruim tweehonderd kunstwerken aan het Kröller-Müller Museum. De tentoonstelling A One Day Walk is samengesteld uit deze collectie en de collectie van het museum. Het toont belangrijke ontwikkelingen in de Britse kunst. Werken uit de jaren zestig, zeventig en tachtig van Anthony Caro, Philip King, Richard Long, Hamish Fulton, Nicholas Pope, Barry Flanagan, Tony Cragg en Bill Woodrow zijn er te zien van 7 december 2013 tot en met 30 maart 2014.