#Nachtburgemeester Groningen: Chris Garrit

Gaat de officiële burgervader naar bed, dan wordt de nachtburgemeester net wakker. Hoewel meestal een onofficiële titel, slaat de nachtburgemeester een brug tussen gemeentes en hun burgers als het gaat om ‘de nacht’. #Best_Mag belde met Nachtburgemeester Chris Garrit van Groningen. 

Foto: Taatgen

Ambitie?

‘Het culturele en het nachtleven van Groningen zo veel mogelijk promoten en Groningen als culturele hoofdstad landelijk op de kaart zetten. Zo organiseer ik nachtdebatten over actuele onderwerpen binnen kunst en cultuur en ben ik medeorganisator van Groningsch Peil, een podium voor bandjes en dj’s uit provincie en stad Groningen. Op 30 april reik ik de nachtlintjes uit voor mensen die iets in het nachtleven betekenen of betekend hebben. Via mijn website en mijn Facebook-pagina geef ik ruchtbaarheid aan festivals als Noorderzon en het Gideon Festival. Dat alles doe ik samen met de Groninger Nachtwacht: mensen uit verschillende werelden, maar die allemaal iets met de nacht hebben.’

Beste nightspot?

‘De Hoornse Plas is ’s nachts heel mooi. Maar als je meer van dansen houdt, moet je naar de Warhol. Leuke sfeer, veel soorten mensen – van bal tot stadjer – en het gaat de hele nacht door. Iets waar Groningen sowieso wel om bekend staat.’

Bedtijd?

‘Dat varieert, meestal rond een uur of 5 in de ochtend. Dat is best laat, ja. Maar ik kan goed tegen weinig slaap. Ik vind dat ik als nachtburgemeester moet weten wat er speelt, dus ga ’s nachts vaak op pad om te zien wat beter kan en om mensen te spreken. Of ik zit achter de computer om mails te beantwoorden. Om 11 uur sta ik meestal op en begint mijn ‘gewone’ baan: ik organiseer grotere producties voor gemeentes en bedrijven, zoals productpresentaties en openingen van gebouwen. Het nachtburgemeesterschap is best een zware taak! Maar ik ben graag de link tussen ambtenaren en (nacht)ondernemers.’

Bekijk het interview dat Chris Garrit vlak na zijn verkiezing tot Nachtburgemeester van de stad Groningen gaf aan OOG TV.

Overnachten in Groningen?

Een nachtje Groningen valt heel goed te combineren met een verblijf in BEST WESTERN Hotel Restaurant Aduard of BEST WESTERN Hotel Restaurant Stadskanaal.