Test je kennis over jenever

UPDATE: deze winactie is afgelopen, de winnaars hebben bericht ontvangen.

Heb je het verhaal over Branderij de Tweelingh in Schiedam in de nieuwste #Best_Mag gelezen? Dan weet jij als het goed is alles over de unieke NOTARIS Jeneverspecialiteiten en kun je onderstaande vragen beantwoorden. Onder de inzenders die de drie onderstaande vragen juist beantwoorden, verloot #Best_Mag zes flessen NOTARIS moutwijnjenever en 1 rondleiding voor tien personen in de historische branderij in Schiedam. De winnaar van de rondleiding wint ook een heel bijzondere fles NOTARIS Vintage, die sinds 1988 op eikenhout is gerijpt (én een overnachting voor 2 inclusief ontbijt in een Best Western hotel in Nederland naar keuze!).

IMG_4513 2Waarschijnlijk denk je bij jenever vooral aan jonge jenever. Dit type jenever, op basis van industrieel geproduceerde, neutrale alchohol, omvat het grootste deel van de jenever die in Nederland verkocht wordt. In de eeuwenoude Branderij de Tweelingh in het oude centrum van Schiedam, wordt nog jenever gestookt op de traditionele manier die tot de komst van de stoommachine eind negentiende eeuw gebruikelijk was. Deze traditioneel gestookte ‘moutwijnjenever’ doet qua smaak- en geurcomplexiteit niet onder voor de beste Schotse whisky’s of Franse cognacs, zeker als hij enkele jaren in eikenhouten vaten is gerijpt. #Best_Mag-redacteur Rens Ulijn bezocht de branderij en kreeg een rondleiding van Marjan Jansen, de vrouw van directeur Dick Jansen van Herman Jansen Beverages. Dick is op dit moment de zesde generatie Jansen die dit traditioneel Hollandse jeneverproduct stookt.

Prijsvraag

NOTARIS-MoutwijnHeb je de papieren #Best_Mag niet in handen, lees dan hier de hele reportage. Als je goed leest, kun je onderstaande vragen correct beantwoorden. Mail ons je antwoorden of laat ze aan ons weten via het contactformulier. Je kunt deelnemen tot en met 31 maart. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden.

Zo maak je kans op één van de zes flessen Egte Schiedamsche Moutwijnjenever of de hoofdprijs: een fles NOTARIS Vintage uit 1988 én een rondleiding voor tien personen in Branderij de Tweelingh in Schiedam.

De hoofdprijswinnaar laten we uiteraard ook graag kennismaken met Best Western: een voucher voor een overnachting voor twee personen inclusief ontbijt in een Best Western hotel in Nederland (naar keuze) zit daarom ook in het prijzenpakket voor de hoofdprijswinnaar.

 1. In welk jaar werd familiebedrijf Herman Jansen opgericht?
  a) In 1777
  b) In 1900
  c) in 1835
 2.  Waaraan herken je een fles Moutwijnjenever die volgens de strenge Schiedamse verordening uit 1902 uit 100 procent moutwijn is gestookt?a) Aan het echtheidszegel met de handtekening van de burgemeester en gemeentesecretaris van Schiedam.
  b) Aan de kleur van de fles
  c) Aan een stempel op het etiket
 3. Hoeveel jaar is NOTARIS Very Extra Old gerijpt op eikenhout?
  a) 5 jaar
  b) 10 jaar
  c) 15 jaar