Ode aan de vakman

Vanaf vandaag ligt de nieuwe winter-voorjaarseditie van #Best_Mag in alle kamers en lobby’s van de Nederlandse Best Western hotels. De derde editie van het magazine van Best Western Hotels Nederland is een ode aan de vakman.

BM1302_Cover

‘De crisis heeft de vakman weer hip gemaakt’, zegt CEO Wytze van den Berg in het voorwoord van het nieuwe nummer. ‘Vakmensen geven tegenwicht aan een abstracte wereld van globalisering, managers en snel geld. Meer dan ooit zijn mensen op zoek naar de menselijke maat. Best Western weet dat als geen ander: al onze hotels zijn eigendom van de hoteliers zelf, vaak familiebedrijven die al generaties lang gefocust zijn op het leveren van kwaliteit.’

In deze #Best_Mag kom je het vakmanschap van de Best Western-hoteliers overal tegen. Verschillende eigenaren of medewerkers van de hotels vertellen over het specifieke stukje vakmanschap waar ze in uitblinken. Drie Best Western-chefs geven in het magazine ieder een bijzonder streekrecept prijs, waarin het vakmanschap van een lokale leverancier de hoofdrol speelt.

Biertje drinken met Loïs Lane en Leo Blokhuis

_45B5780-kopie

Foto: Jurriaan Hoefsmit

Naast onbekende, komen in de nieuwe #Best_Mag ook bekende vakmensen aan het woord. Zo nodigde de redactie popprofessor Leo Blokhuis en de zussen Monique en Suzanne Klemann van Loïs Lane uit voor een bierproeverij in
BEST WESTERN Dam Square Inn in Amsterdam. Ze kregen er op maandagochtend een uitgebreid biercollege van ‘bieroloog’ Peter van der Arend, eigenaar en kastelein van het Proeflokaal Arendsnest aan de Herengracht in Amsterdam. Terwijl Van der Arend een selectie van Nederlandse bieren liet proeven, vertelden ze hoe ze, ondanks hun succes, soms toch kunnen twijfelen aan hun vakmanschap.

Modekwartier Arnhem

www.emmelyvanmierlo.nl

(Foto: Emmely van Mierlo)

De coverstory is een exclusieve reportage uit het Arnhemse Modekwartier. Vele jong-afgestudeerden van de Kunstacademie ArtEZ streken er de afgelopen jaren neer om er goedkope atelier- en woonruimte te huren. De wijk is daarom nu één van de verrassendste winkelgebieden van Nederland waar je uniek vakmanschap vindt op elke hoek van de straat. Bewoonster en schoenmaakster Rosanne Bergsma, die schoenen ontwierp voor o.a. Matthijs van Nieuwkerk en Wende Snijders, vertelt in de reportage over haar leven in het Modekwartier. Samen met haar vriend David poseerde ze in BEST WESTERN PLUS Hotel Haarhuis voor de cover van deze #Best_Mag.

Gadgets en smartphone van

MaitePromo3 - kopie - kopie

Maite Hontolé

Natuurlijk ontbreken in deze #Best_Mag de vaste shoppingrubrieken met de mooiste Dutch & Different items niet. De redactie selecteerde uitsluitend spullen die met behulp van Nederlands vakmanschap zijn gemaakt. Verder vind je in dit nummer een nieuwe column over het vakVROUWschap van het Kamermeisje en de vaste rubriek ‘De smartphone van‘. Deze keer scrollen we door de foto’s, muziek en apps van salsatrompettiste Maite Hontelé. Deze lange blonde Hollandse dame is wereldberoemd in Colombia, waar ze regelmatig optreedt met de grootste salsasterren.

De nieuwe #Best_Mag is verkrijgbaar bij alle Nederlandse Best Western Hotels en is ook online te bekijken. Wil je een nummer thuis ontvangen? Mail ons dan je naam en adres en wij sturen hem gratis toe.