Rozengeur

‘Wil jij je ontfermen over die kamer?’, vraagt mijn baas in het voorbijgaan, wijzend naar een gesloten deur. ‘Speciaal geval’, mompelt ze nog net hoorbaar. Enigszins nieuwsgierig, maar ook het ergste vrezend ga ik naar de kamer. In gedachten zie ik met bloed besmeurde muren, kapotte glazen en in de badkamer… Voorzichtig open ik de deur.

Een penetrante rozengeur komt me tegemoet. Ik knipper even met mijn ogen. De hele kamer is versierd met honderden rozen. In vazen. Op de grond. Op het bed. In de vorm van een hart. Champagneglazen, kaarsen. Moet ik dit opruimen? Ik loop naar buiten om te kijken of ik wel in de goede kamer ben.

Een collega komt langslopen. ‘Is dit de kamer van dat verliefde stel?’, vraagt ze en kijkt nieuwsgierig naar binnen. Ze slaat een hand voor haar mond. ‘Oooooh, wat mooi’, zegt ze. ‘Dit moet ik toch niet opruimen?’, check ik. ‘Jawel dear, ze hebben de boeking geannuleerd. Zonder reden.’ Ze draait zich om, glimlacht naar me en loopt weer weg.

Daar sta ik dan. In een kamer die aan alle kanten liefde uitstraalt, maar waar geen liefde is. Ik besluit aan het werk te gaan en begin met het bed. De rozen zijn half verwelkt. Ik pak ze op en stop ze in een afvalzak. Ik moet aldoor aan het stel denken. Wat is er gebeurd? Waarom hebben ze de boeking geannuleerd? Kregen ze ruzie? Is er iets ergs tussengekomen? Ik zal het nooit weten.

De kaarsen en champagneglazen zet ik in mijn kar, die kunnen terug naar het restaurant. Ook de fles champagne haal ik uit de minibar. Goed spul. Ik kijk naar de kamer. Hij ziet er weer uit als iedere andere kamer. Alleen de penetrante rozengeur hangt er nog. Zonder maneschijn, denk ik een beetje neerslachtig.

Dan zie ik plots de vazen met rozen staan. Die laat ik lekker staan, denk ik ondeugend. Nee wacht, ik verdeel de rozen over de kamers. In iedere kamer een kleine verrassing voor de volgende gasten. Voor als de maan weer schijnt, denk ik terwijl ik glimlachend de kamers afsluit.

Meer lezen van Kamermeisje Nikki?
Volg @HetKamermeisje op Twitter.
Of like Het Kamermeisje op Facebook.