Stoofpotje van bospaddestoelen

Het voorgerecht van Marcel Bleuel, chefhok van BEST WESTERN Hotel Haarhuis in Arnhem.

Stoofpotje van bospaddestoelen

Stoofpotje van bospaddestoelen en rozemarijnbrood

Boodschappenlijstje:

  • roomboter
  • 450 gram bospaddenstoelen
  • 3 sjalotjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 gram keukenroom
  • 200 gram groentenbouillon
  • 8 sneetjes witbrood
  • 100 gram slagroom, half opgeslagen
  • 0.5 bosje verse bieslook
  • 150 gram verse geplukte sla

Bereiding:

Maak de bospaddenstoelen goed schoon (met een kwast) en snij ze in niet te kleine stukken. Snipper de sjalotjes. Pluk de rozemarijn en snijd de blaadjes fijn.

Fruit de sjalotjes in een beetje roomboter, doe daarna de paddenstoelen erbij en laat ze zachtjes garen. Giet de groentenbouillon erbij, breng het aan de kook en voeg de kookroom toe. Laat dit alles inkoken en breng op smaak met zout en peper.

Maak rozemarijnolie door wat olie te verwarmen en de takjes rozemarijn daarin te laten trekken. Snij de korst van de sneetjes witbrood, smeer ze in met de rozemarijnolie en grill ze in het tosti-ijzer.

Snij de bieslook fijn en klop de slagroom tot yoghurtdikte. Voeg de bieslook aan de room toe, met zout en een beetje citroensap naar smaak.

Serveer de bospaddenstoelen in een stoofpotje met de kruidenroom en de rozemarijncroutons ernaast.