Kiki´s tournedos van Bleu de Belge

Voor de editie van #Best_Mag waarin vakmanschap centraal staat, vroegen we drie chef-koks naar hun favoriete recept waarbij de streekleverancier de hoofdrol vervult. Kiki Ibishi van BEST WESTERN Hotel Slenaken presenteert haar tournedos van Bleu de Belge met aardappelkroketjes en broccoli.

Tournedos van Bleu de Belge met aardappelkroketjes en broccoli

Tournedos van Bleu de Belge met aardappelkroketjes en broccoli

Bereiding:
Dep de Bleu de Belge droog met keukenpapier en bestrooi met (versgemalen) peper. Verhit 2 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in
een koekenpan. Laat twee Blanc Bleu Belge stukken in de pan glijden als de boter begint te kleuren en het schuim is weggetrokken. Bak
het vlees in 1 minuut aan beide zijden op hoog vuur. Matig het vuur en bak de biefstukken nog 2-6 minuten, afhankelijk van hoe
doorbakken je ze wilt. Keer het vlees regelmatig. Haal de Bleu de Belge uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten
rusten. Bestrooi de biefstukken met zout en serveer.

Chef-kok Kiki Ibishi met slager en boer Roy Kusters

Chef-kok Kiki Ibishi met slager en boer Roy Kusters