Vlammende rust

In het hotel heerst in de decembermaand altijd een serene rust. Lichtjes fonkelen in de kerstboom, op de achtergrond klinkt zachte muziek, in de verte hoor je mensen lachen. Hoe anders is het achter de schermen, in de ruimten waar gasten nooit komen. Daar rennen wij heen en weer met handdoeken en borden, kunnen elkaar net ontwijken en hebben geen moment rust.

Relaxed de feestdagen in? Vergeet het maar. De kerstdagen en jaarwisseling zijn voor ons topdrukte in het hotel. Veel mensen willen in die tijd een nachtje weg van huis, en wij proberen onze gasten dan extra te verwennen. Dat betekent ieder jaar weer dat alle verloven worden ingetrokken. Vrije dag? Onmogelijk. Ziek zijn? Kan niet.

ChampagneNiet alleen moeten we er als een dolle voor zorgen dat alle kamers spic en span blijven, we willen dan ook nét dat beetje extra geven. Denk aan een kerstchocolaatje op het kussen, versiering in de kamers, slofjes naast het bed, handdoeken gevouwen als kleine kerstboompjes, een goed gevulde minibar, extra lekkere zeepjes en badzout in de badkamer en rustgevende muziek op de achtergrond.

Geen enkel ander moment in het jaar is het contrast tussen personeel en gasten groter dan tijdens de feestdagen. Waar de gasten optimaal ontspannen, zijn wij gestrest en gespannen. En zo hoort het. Het is voor hotelgasten dé tijd van het jaar om tot rust te komen en voor ons dé tijd van het jaar om te vlammen. Dat betaalt zich gelukkig ook terug in de fooien, die zijn extra hoog in december.

Het geeft een kick, kan ik je zeggen. Om tijdens de feestdagen het optimale van jezelf te vragen. Om ervoor te zorgen dat mensen een onvergetelijke tijd beleven in ons hotel. Daarna zijn wij aan de beurt. Traditioneel sluiten we na deze periode een nacht onze deuren voor gasten, één dag in het jaar staan we voor niemand klaar. We dekken dan één lange tafel in het restaurant, trekken onze mooiste kleren aan, laten het beste eten aanrukken, drinken de meest verrukkelijke wijn. En we heffen het glas op het jaar dat gaat komen. Cheers!

Iedereen alvast hele fijne feestdagen gewenst!

NikkiMeer lezen van Kamermeisje Nikki?
Volg @HetKamermeisje op Twitter.
Of like Het Kamermeisje op Facebook.